Kotisivun Hinnoittelu: Tuntityöpohjainen Lähestymistapa

Kristian Immonen

Kristian Immonen

Yrittäjä

Digighaavi 11

Yksi yleinen hinnoittelumenetelmä, jota käytetään erityisesti verkkosivujen kehittämisessä, on tuntityöpohjainen hinnoittelu. Tässä artikkelissa tutustumme tähän lähestymistapaan ja siihen, kuinka se voi tarjota läpinäkyvyyttä ja joustavuutta sekä asiakkaille että sivuston tekijöille.

Tuntityöpohjainen Hinnoittelu

Tuntityöpohjainen hinnoittelu on yksi yleisimmistä tavoista hinnoitella kotisivun tekeminen. Tässä mallissa asiakas maksaa palveluntarjoajalle työtunneista, jotka kuluivat sivuston suunnitteluun, kehittämiseen, ja ylläpitoon. Tuntihinta määrittää, kuinka paljon asiakas maksaa jokaista työtuntia kohti. Meidän tapauksessamme tuntihinta on 80€ + arvonlisävero.

Läpinäkyvyys ja Joustavuus

Tuntityöpohjainen hinnoittelu tarjoaa sekä asiakkaille että verkkosivuston tekijöille useita etuja. Ensinnäkin, se takaa suuren läpinäkyvyyden. Asiakkaat näkevät selkeästi, kuinka monta työtuntia käytettiin projektin eri vaiheisiin. Tämä auttaa asiakkaita ymmärtämään, mihin rahansa menevät ja varmistamaan, että projekti etenee toivomallaan tavalla. Työtuntien kirjaaminen yhteiselle laskentataulukolle mahdollistaa reaaliaikaisen seurannan.

Toiseksi, tuntityöpohjainen hinnoittelu tarjoaa joustavuutta. Asiakkaat voivat muokata projektin kulkua ja budjettia tarpeidensa mukaan. Jos huomaat, että käytetyt työtunnit alkavat lähestyä budjettirajaa kuukauden aikana, voit keskeyttää työn ja keskustella lisäkustannuksista tai projektin rajoista. Tämä antaa sinulle enemmän kontrollia projektin kulkuun ja budjettiin.

Kokonaiskustannukset

Kun harkitset kotisivun tekemistä tuntityöpohjaisesti, on tärkeää arvioida kokonaiskustannukset realistisesti. Tuntihinta ja arvio työtunneista ovat hyviä lähtökohtia, mutta voi olla vaikea ennakoida täysin kaikkia tarvittavia työtunteja etukäteen. Projektin laajuus ja monimutkaisuus voivat vaihdella suuresti, mikä vaikuttaa lopullisiin kustannuksiin.

Takuumme hinta-arviolle

Hinta-arviomme ovat keskimäärin lähes väistämättä paikkaansa pitäviä. Yleensä projektin aikana kuitenkin tehdään lisäyksiä, kuten ylläolevaan laskentataulukkoon lisättiin ”ennakkotilaus” -lisäosa, joka räätälöitiin lisätyönä projektin aloittamisen jälkeen. Tähän lisäykseen annoimme arvion lisätyötunneista, 5-6 työtuntia, joka piti paikkansa.

Yhteenveto

Tuntityöpohjainen hinnoittelu on hyvä tapa tuoda läpinäkyvyyttä ja joustavuutta kotisivun tekemiseen. Asiakkaat tietävät, mihin heidän rahansa menevät, ja voivat säädellä projektin kulkuun liittyviä päätöksiä budjettinsa puitteissa. Työtuntien kirjaaminen yhteiselle laskentataulukolle mahdollistaa projektin seuraamisen reaaliajassa ja tarjoaa mahdollisuuden tehdä muutoksia tarvittaessa.

Kokonaisuudessaan tuntityöpohjainen hinnoittelu antaa sekä asiakkaille että sivuston tekijöille valvontaa ja joustavuutta projektin aikana. Se on hyvä vaihtoehto, kun haluat varmistaa, että sivusto vastaa tarpeitasi ja budjettiasi.

Jos olet kiinnostunut kotisivun tekemisestä ja haluat saada tarkemman kustannusarvion, ota meihin yhteyttä. Arvioimme mielellämme projektisi tarpeet ja autamme sinua toteuttamaan sen onnistuneesti tuntityöpohjaisella hinnoittelulla.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Tumblr

Varaa aika ilmaiseen kartoitukseen tai lähetä sähköpostia!

Myynti: kristian@digihaavi.fi